Személyi segítés

Személyi segítő tevékenységünk

Szolgáltatásunkat igénybe vevőknek lehetősége nyílik

– az önállóbb életre, mely által növekszik életviteli szabadsága

– szakszerű, személyre szabott ellátásra

– az intézményi/kórházi elhelyezés elkerülésére

– közvetetten érintett családtagok terhermentesítésére

– munkába állásra, ezáltal anyagi helyzetük javítására

Kik fordulhatnak hozzánk segítségért?

Egyedül vagy családban élő, önmaguk ellátására nem képes, súlyosan fogyatékos látás-, hallás-, mozgássérült, autista, értelmi sérült vagy halmozottan fogyatékos emberek igényelhetik.

Miben kérheti segítségünket?

– gyógyszerelés

– fürdetés, mosdatás, kéz- és lábápolás

– mozgatás, tornáztatás, kiültetés

– vérnyomásmérés, vércukormérés

– tisztába tétel

– öltöztetés

– étkezés segítése, főzésben való segédkezés

– közvetlen környezet rendbentartásában való segédkezés

– bevásárlás a segítettel

– ügyintézés a segítettel

– sétáltatás, levegőztetés

– kulturális, művelődési, sportolási lehetőségre való elkísérés

– felolvasás

Hogyan kérhet személyi segítést?

A bejelentkezés történhet személyesen vagy telefonon az igénybevevő részéről, a háziorvos vagy szakorvos javaslatára, különböző segítő szervezetek által és az önkormányzati intézmények ajánlására (pl.: Gondozási Központ, Családsegítő Központ).

A bejelentkezést követően a szolgálat vezetője személyesen felveszi a kapcsolatot a fogyatékos személlyel, tisztázza az igényeket, megvizsgálja a helyszínt, előzetes megállapodást köt a szolgáltatás igénylőjével.

Ezt követően a szolgálatvezető kijelöli a szolgálat ellátására alkalmas személyi segítőt. A személyi segítő, ha a segítettel kölcsönösen elfogadták egymást, kitölti a szükséges adatlapokat, felveszi a kapcsolatot az igénybevevő orvosával, vele egyezteti a gyakorlati teendők rá vonatkozó részét, majd a szolgálatvezetőt tájékoztatja a történtekről.

Ekkor történik meg a szerződéskötés, amely kitér a feladatokra, azok időtartamára és helyszínére.

Elkezdődik a szolgáltatás, melynek elvégzését az igénybevevő leigazolja, a szolgálatvezető a napi, heti és havi elszámolásokat nyilvántartásban vezeti.

Az igényekben vagy az állapotban történő bármilyen változást a szolgáltatást végző munkatárs vagy az igénybevevő jelzi a szolgálatvezetőnek, aki intézkedik.