Támogató szolgálat

Támogató Szolgálatunk 2005-ben kezdte meg működését fogyatékossággal élők személyek segítése céljából.

 Elsősorban fogyatékossági ellátással és emelt szintű családi pótlékkal rendelkező klienseinket látjuk el, akiknek személyi segítést és szállítási szolgáltatást nyújtunk. 

A Támogató Szolgálat azoknak jelenthet megoldást, akik valamilyen testi vagy értelmi fogyatékossággal élnek, de kis segítséggel saját otthonukban, szeretteik körében vagy akár egyedül is önállóan tudják élni életüket.

Ellátandó célcsoportunk: az ellátási területen élő (Szentendrei Járás) valamennyi fogyatékossági csoportba tartozó személy. Jelenleg Szentendrén, Leányfalun, Dunabogdányban, Visegrádon, Kisorosziban,Tahitótfaluban, Szigetmonostoron és Pócsmegyeren vannak ellátottjaink.

 A személyi segítés:  szükség szerint nyújtunk gondozási segítséget a fürdetésben, pelenkázásban, öltöztetésben, felfekvéses sebek kezelésében, vérnyomás- és vércukor szint mérésében, tornáztatásban, felügyeletben. Ezeken kívül az étel előkészítését, bevásárlást, gyógyszer kiváltását és adagolását, kisebb takarítási munkákat, ügyintézési feladatokat is végzünk. Gondozónőink amellett, hogy természetesen szakképzettek, nagyon segítőkészek és empatikusak is.  Munkánk során mindig odafigyelünk az egyéni igényekre, képességekre, feladatunkat nem a fogyatékos ember helyett, hanem lehetőség szerint vele együtt, őt segítve végezzük.

Térítési díja: 0 Ft.

A szállítási szolgáltatás célja, hogy az idős/fogyatékkal élő emberek eljussanak a számukra fontos orvosi vizsgálatokra, programokra, de napi szinten iskolákba is szállítunk gyermekeket. Ezt a célt szolgálja az Egyesület tulajdonában álló, speciálisan átalakított 9 személyes kisbusz, mely lehetővé teszi a biztonságos kerekesszékkel történő szállítást is. 

Térítési díja: Szociálisan rászorultak (fogyatékossággal élők- FOT vagy emelt szintű családi pótlék ellátással rendelkezők): 150 Ft/km

Szociálisan nem rászorultak: 200 Ft/ km.

 

. További szolgáltatásaink:

  • Információnyújtás és tanácsadás
  • Közösségi- és szabadidős programok szervezése
  • Fizikai környezet akadálymentesítése – segédeszközök beszerzéséhez, támogatások igénybe vételéhez, pályázati lehetőségeken való részvételhez nyújtott segítség
  • Segédeszközök kölcsönzése, beszerzése, használatának betanítása (kerekesszék, fürdetőszék, szoba wc, mankó)

 

Információ kérés:

Orosz Zita 06-70/430-5483