Fejlesztő foglalkoztatás

A fejlesztő foglalkoztatás 2018-ban indult Egyesületünkben. Elindítását az motiválta, hogy a látókörünkbe került értelmi, testi fogyatékossággal élő emberek számára napi elfoglaltságot, munkalehetőséget biztosíthassunk. Ezáltal segítjük őket abban, hogy az oktatási rendszerből kikerülve védett helyen tapasztalhassák meg a munka világát, ahonnan megerősödve akár önállóan is képesek lehetnek a teljes életre.  Fejlesztő foglalkoztatásban részesülhet a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatár eléréséig az, aki emelt szintű családi pótlékot vagy fogyatékossági támogatást kap, illetve szociális szolgáltatást vagy ellátást vesz igénybe.

A foglalkoztatásban résztvevők számára a fejlesztési terv szerint egészségi állapotának, képességeinek  és terhelhetőségének szintjéhez mérve reális feladatmennyiséget és rugalmas munkaidő keretet (4 vagy 6 órában) biztosítunk. Ennek megállapítására a foglalkoztatást megelőzően az érintetteknek alkalmassági vizsgálaton kell részt venniük. Az alkalmasságról szóló szakvéleményt a munka- és szervezetpszichológus, az üzemorvos és az intézményvezető együttes megállapítása teszi ki.  A fejlesztési díj a mindenkori kötelező legkisebb órabér minimum 30%-a.

A Dunabogdányi foglalkoztató házunkban a foglalkoztatottjaink örömmel végzik munkájukat, a mindennapok hasznossága mellett barátokra is leltek, szabadidejüket is gyakran töltik együtt.  Jelenleg papírfonási technikával gyönyörű használati és dísztárgyakat készítenek, melyeket már különböző kézműves vásárokon is bemutattunk. Ezen kívül a dísznövények, virágok, papika – paradicsom gondozásában is szívesen vesznek részt. 

A hasznos és rendszeres napi munkavégzés erősíti társadalmi szerepüket, esélyegyenlőségüket, valamint segíti és bővíti a problémamegoldási és együttműködési képességeiket, ezzel is hozzájárulva az önálló élet kialakításához.

A napi foglalkozásokon túl szabadidős programokat is szervezünk számukra, mint pl. színházi előadás, bábelőadás, hajókirándulások, séták, túrázások. Júniusban minden évben eseménydús tábor is megrendezésre kerül, amelyre lelkesen készülnek. Rendezvényeken, ünnepségeken különböző műsorszámokkal, bábelőadásokkal, színpadi jelenetekkel lépnek fel.

Célcsoport: Szentendrei kistérségben: Visegrád, Dunabogdány, Tahitótfalu, Leányfalu, Szigetmonostor, Pócsmegyer, Kisoroszi és Szentendrén élő enyhe és középsúlyos értelmi és testi fogyatékossággal élők személyek

Információ kérés:

Orosz Zita: 06-70/430-5483

Németh Zsuzsanna: 06-70/331-1368