Rehabilitációs foglalkoztatás

2008-ban akkreditáltuk első dunabogdányi telephelyünket a Dunabogdány, Kossuth Lajos u. 93. szám alatt megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatására.

A megváltozott munkaképességű személyek körébe tartoznak mindazok a fogyatékossággal élő- és egészségkárosodott emberek, akiknek a hivatalosan megállapított össz-szervezeti egészségkárosodásának mértéke (korábban a munkaképesség csökkenése) eléri, vagy meghaladja a 40%-ot.

A foglalkozási rehabilitáció alapvető törekvése a megváltozott munkaképességű, fogyatékos emberek sikeres és tartós munkaerő-piaci integrációjának elősegítése. Szervezetünknél a rehabilitációs foglalkoztatás célja a megváltozott munkaképességű, fogyatékos munkavállalók számára olyan foglalkoztatás biztosítása, amely hozzájárul munkakészségük, egészségi állapotuk, testi, szellemi képességeik megőrzéséhez, fejlesztéséhez védett körülmények között. Az egészségi állapot, munkaképesség változás figyelembe vételével célunk olyan munkakörök kialakítása, amelyben a megváltozott munkaképességű, fogyatékos munkavállaló a szervezet számára értéket tud létrehozni, a megfelelő munkafeltételek megteremtésével teljes értékű munka végzésére válik alkalmassá, hozzájárulva a szervezet küldetésének, céljainak, feladatainak megvalósulásához.

Jelenleg 5 fő megváltozott munkaképességű munkavállaló segíti az Egyesület adminisztrációs háttérfeladatainak ellátását.

Üzemünk a Dunabogdány, Kossuth Lajos u. 98. szám alatt épült hazai REHAB-MUTE pályázati forrásból. 10 fő megváltozott munkaképességű munkavállaló számára teremtettünk munkahelyet. A munkatársak bedolgozással foglalkoznak két csoportban, napi 4 – 6 órás munkaidőkeretben.

Családi bölcsődénket a Dunabogdány, Kossuth Lajos u. 2.-ben akkreditáltuk. Itt dolgozik 2 fő megváltozott munkaképességű munkavállalónk, 1 fő karbantartó, és 1 fő takarító munkakörben.

A megváltozott munkaképességű munkavállalók munkáját 1 fő rehabilitációs tanácsadó és 1 fő rehabilitációs mentor segíti.

Segítő szolgáltatások:

Munkaerő-piaci szolgáltatások:

• munkavállalást akadályozó és támogató tényezők feltárása (célja, hogy személyre szabottan mérje fel, vizsgálja és értékelje a megváltozott munkaképességű személy munkavállalását segítő, illetve azt közvetlenül vagy közvetve akadályozó tényezőket),
  • munkaerő-piaci információk nyújtása (célja munkavállalóink tájékoztatása, az egyéni igényeiknek megfelelő betölthető állás lehetőségekről),
  • munkatanácsadás (eltárja az igénybe vevő személy elhelyezkedését akadályozó körülményeket, a munkavállalást akadályozó problémák megszüntetése érdekében történő segítő tervek, kidolgozását biztosítsa),
  • pályatanácsadás (a pályamódosítás lehetőségének elősegítése, az egyéni képességek, érdeklődési területek adottságok, és a munkaerő-piaci igények tükrében, megfelelő pályaterv kidolgozásával)
  • rehabilitációs tanácsadás (elősegíti a foglalkozási rehabilitáció irányának meghatározását, azon megváltozott munkaképességű munkatársaink számára, akik képzési szintjüknek megfelelő munkakörbe nem helyezhetőek).

Törvényi hivatkozások:

– 2011. évi CXCI törvény- a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról

-327/2011. (XII.29.) Kormányrendelet –  megváltozott munkaképességű személyek ellátásaival kapcsolatos eljárási szabályokról

– 327/2012. (XI.26.) Kormányrendelet – megváltozott munkaképességű munkavállalókat  foglalkoztató munkáltatók akkreditációjáról ,valamint a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásához nyújtható költségvetési támogatásokról

Információ kérés:

Németh Éva Zsuzsanna

Tel.: 06-70/933-2568,  E-mail cím: figyeljramzsuzsi@gmail.com

Spáth Gottfriedné

Tel.: 06-70/953-5343, E-mail: figyeljram@gmail.com

Adó 1%

Kérjük, rendelkezzen adója 1 %-áról, és támogassa a Figyelj Rám! Közhasznú Egyesületet. Adószámunk: 18707104-1-13
2019. március