Sajtóközlemény

 

Dunabogdány, 2015 | 03 | 17.infoblokk_kedv_final_CMYK_ ESZA

Figyelj Rám! Közhasznú Egyesület

 

Sajtóközlemény

 

 

Nem csak dunabogdányiaknak segít a családi napközi

 

Nem csak a dunabogdányiaknak segít a Figyelj Rám! Közhasznú Egyesület családi napközije. A 2015 márciusában záruló projekt jelentős segítséget ad a környéken lakó családoknak gyermekeik nappali elhelyezésében, így mindkét szülő munkát vállalhat. A két csoporttal működő intézmény tavaly januárban nyitotta meg a kapuit és működését az uniós projekt végeztével is folytatja.

Országszerte több helyen gondot jelent, hogy egy-egy településen nincs elegendő bölcsődei, óvodai férőhely. A probléma enyhítésére írta ki a kormányzat 2012-ben a TÁMOP-2.4.5.-12/2 jelű programját, amely családi napközik alapítására biztosított forrást. Ezen nyert mintegy 33 millió forintot a Figyelj Rám! Közhasznú Egyesület, létrehozva CsereMatyi névre keresztelt napközijét és játszóházát Dunabogdányban, a Kossuth Lajos utcában.

Az elsősorban 1-3 éves gyerekek befogadására tervezett, de valamivel idősebbeket is örömmel váró intézményben kétcsoportos napközit alakítottak ki, Moha és Páfrány néven, az egyikben sajátos nevelési igényű gyermekek ellátását, felügyeletét is vállalják. Bár a kezdeményezéssel elsősorban a Dunabogdányban élőknek akarnak segíteni, a szabad férőhelyek erejéig a környező települések lakóit is szívesen látják.

Az intézmény elvben 7 és 16 óra között van nyitva, de ha kell, akár 18 óráig is vigyáznak a gyerekekre. Spáth Judit, az egyesület elnöke elmondta; nemcsak hét közben látják szívesen a gyerekeket, hétvégén, játszóházi keretek között, vagy szülinapi zsúrok szervezésekor is örömmel foglalkoznak velük.

 

További információ:

Molnár Péter

pr-munkatárs

Gold Communications

(06) 1 209-9028, (70) 317-3253