Rólunk írták

Bogdányi Hiradó 2010. decemberi szám

Figyelj Rám! Közhasznú hírek

Régen jelentkeztünk az egyesület mindennapjairól, tevékenykedéséről hírt adó beszámolóval,  ezért kérjük, olvassák el rövid összefoglalónkat.
Szociális szolgáltatásainkat a megszokott magas színvonalon végezzük mind szélesebb körben, több településen az ellátottak nagy megelégedésére. A mai világban nagyon nagy szükség van arra, hogy a fizikai ellátáson kívül lelki támogatást is tudjunk nyújtani az szociális ellátásban részesülők elmagányosodásának megakadályozása végett. Ez a probléma eddig is jelen volt munkánkban, de egyre nagyobb jelentősséggel bír. Civil szervezetként, sokszínű szerteágazó programokkal és pályázatokkal gazdagítjuk tevékenységeinket.

„Izzócsere”
A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium fogyatékkal élők számára meghirdetett felhívására benyújtott pályázat révén Dunabogdányban, Visegrádon, Tahitótfaluban, Pócsmegyeren és Pomázon összesen 24 háztartás részesült támogatásban hagyományos izzók energiatakarékossá történő cseréjében. Itt hívnánk fel a lakosság figyelmét, hogy telephelyünkön (2023 Dunabogdány, Kossuth L. út 93. – Művelődési Ház udvarában) elhelyezésre került egy szelektív hulladékgyűjtő konténer, mely bárki számára, – aki elhasználódott energiatakarékos izzótól kíván megszabadulni környezettudatos módon -hozzáférhető nyitva tartási időben.

„Idősek Világnapja”
Október 1.-én megemlékeztünk az Idősek Világnapjáról. Az idős ellátottaink részére szerveztünk egy kellemes délutáni rendezvényt, mely egyben az „Úton” című kiállítás megnyitója is volt. A műsorról a dunabogdányi iskolások, Cserebogár csoportunk, és Julis nénink gondoskodott. A kisebbek sváb táncokkal, a nagyobbak régi slágerek éneklésével, Cserebogaraink A három kívánság c. népmese előadásával, Julis nénink imét gyönyörű, hosszú verseléssel lepte meg a jelen lévőket. A vendéglátás teljességében segítségünkre volt a Herr Cukrászda, a Heim pékség, a Forgó Söröző és Hagymássy Imréné – köszönjük nekik.
„Állatkert, Vidámpark”
2010. szeptemberében az Állatkertben, október 14.-én pedig a Budapesti Vidámparkban részt vettünk a fogyatékossággal élő gyerekek és fiatalok számára rendezett nyílt napon. Egyesületünk 50 fővel képviseltette magát, mivel családoknak, családtagoknak is lehetőséget biztosítottunk egy felejthetetlen közös élmény megszerzésére.

„Nem minden hulladék szemét”
Nyári kezdéssel végigkísérve az őszt „Cserebogár-csapatunk” programjaiba becsempésztük a környezeti nevelést, a környezettudatosság, a szelektív hulladékgyűjtés, az újrahasznosítás eszméjét. Játékos integrált foglalkozássorozatunk, mely a „Nem minden szemét hulladék” címet kapta ESZA Kht. támogatással, az ALU-go és Cellux csoport közreműködésével, némi önerővel és lelkes önkéntesekkel valósult meg. Ezen program keretében október 23.-án megtisztítottuk a Kálvária mögötti erdősávot: az eredmény 27 db csordultig teli szemeteszsák. Lehangoló…
Köszönjük nem csak dunabogdányi illetőségű „szemétgyűjtőinknek”, nektek, Kedves Cserebogarak, Márta néni, Szandi és Gábor, hogy sikerült felszámolnunk az erdei idillbe nem való hulladék lerakatot.
(www.cserebogar.hupont.hu)

„Minőségi Támogató Szolgáltatásért”
Támogató Szolgálatunk gépjárművét a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (ma NEFMI) támogatásával sikerült lecserélni. A projekt eredményeként megvásárolt új, 9 fő szállítására alkalmas Volkswagen Transporter 60%-ban támogatták.

„Építő közösségek”
Novemberben indul útjára a Nyitott Kör Színházi Nevelési Társulat „Nyitott kör – Nyitott közösségek” című projektje, melyben részt vesz „Cserebogár-csoportunk” is. A program keretében dráma, önismereti, készség- és kompetenciafejlesztő foglalkozások, majd nyári tábor kerül megszervezésre.

Ezúton szeretnénk megköszönni az Önkormányzatnak, hogy a Művelődési Házban lévő irodahelyiségünk is felújításra került, így munkatársaink kultúrált környezetben tudják folytatni tevékenységüket és fogadni az érdeklődőket.